De vergelijkingswebsite voor geld lenen en beleggen

Wil je gebruik maken van een lening simulatie? Je kunt een simulatie lening gebruiken, om na te gaan wat deze je zal kosten of wat er in jouw situatie mogelijk is. Je kunt online een berekening maken van de maandlasten die je betaalt voor een hypotheek, wat een persoonlijke lening voor een auto je kost of wat een doorlopend krediet je zal kosten wanneer je de helft van het beschikbare bedrag opneemt. Dankzij de persoonlijke lening simulator of een lening op afbetaling simulatie zorg je ervoor dat je vooraf precies weet wat je kunt verwachten, zodat je niet voor verrassingen komt te staan.
Uiteraard zorgt de lening simulatie slechts voor een indicatie. De berekening van de lening is echter gebaseerd op bijvoorbeeld de rentevoet en het te lenen bedrag die je af kunt leiden uit de gegevens van de bank. Heb je een offerte ontvangen voor 7% rente per jaar, bij 5 jaar looptijd en een te lenen bedrag van €10.000? Dan kun je zelf berekenen wat de lening je per maand zal kosten, afhankelijk van de wijze waarop je het geleende bedrag terug zal betalen. Wat dat betreft kunt je de lening simulaties gebruiken als een eerste verkennende stap, of een laatste stap om de haalbaarheid te berekenen.

Lening simulatie

Een lening simulatie werkt heel eenvoudig. Door de simulatie lening in te voeren aan de hand van de verschillende gegevens kun je zien wat het krediet je de komende maanden of jaren zal kosten. Je kunt bijvoorbeeld zelf nagaan wat een lening van €10.000 je in de eerste maand zal kosten, of hoeveel rente je daar na 5 jaar van aflossingen nog voor betaalt. Gebruik de simulatie lening op de wijze die je zelf wenst, zodat je een goed beeld krijgt van wat je kunt verwachten.

Hypothecaire lening simulatie

Maak bovendien gebruik van de hypothecaire simulatie. Je zorgt er daarmee voor dat je de hypotheek als het ware alvast af kunt sluiten, om na te gaan of je de kosten kunt blijven betalen. Kijk bij de simulatie van een woonkrediet niet alleen naar de kosten voor de komende maanden, maar ook naar de kosten over een paar jaar. Kies je een progressieve afbetaling? Dan lopen de kosten op. Houd ook rekening met andere kosten, zoals die voor de kinderen of wellicht mooie reizen die je wilt gaan maken. Dankzij de simulatie van een hypotheek krijgt je een goed beeld van waar je de komende jaren rekening mee dient te houden.

Lening berekenen

Je kunt online zelf een lening berekenen, door gebruik te maken van de lening simulatie. Dit betekent dat je hier zelf nauwelijks omkijken naar hebt. Je hoeft zelf geen handmatige berekeningen uit te voeren, het is voldoende om een aantal gegevens in te voeren. Zorg in ieder geval voor de volgende gegevens:
• Rentevoet (per jaar)
• Te lenen bedrag (of op te nemen bedrag bij doorlopend krediet)
• Looptijd van de lening
Vervolgens kun je zien wat het je kost wanneer je de lening bijvoorbeeld met constante betalingen aflost.

Hypotecaire lening simulatie
 

 

Let op, geld lenen kost ook geld!