De vergelijkingswebsite voor geld lenen en beleggen

De groene lening zit niet anders in elkaar dan een reguliere lening, behalve dat je deze gebruikt om energiebesparende maatregelen te nemen. De overheid is hier groot voorstander van, waardoor je met een groene lening of een ecokrediet kunt rekenen op een interestkorting. Dankzij de groene lening kunnen we in België meer gebruik maken van bijvoorbeeld goede isolatie of zonnepanelen, maar ook tal van andere oplossingen die onze woningen meer duurzaam maken. Het energieverbruik loopt terug, waardoor we de kosten voor de groene lening en de investering bovendien zelf terug kunnen verdienen.

Groene leningInterestkorting met groene lening

Een groene lening levert een aantrekkelijke interestkorting op en is daardoor zeer de moeite waard. De lagere rente over het ecokrediet zorgt ervoor dat het relatief voordelig is om de groene maatregelen te financieren. Bovendien leiden de energiebesparende maatregelen tot een lager energieverbruik. De lagere kosten zorgen ervoor dat je netto uitgaven uiteindelijk slechts beperkt op zullen lopen. Wat dat betreft zorgt de groene lening ervoor dat we op een voordelige manier voor minder verbruik van energie kunnen zorgen.

Ecokrediet afsluiten

Wil je een ecokrediet of een groene lening afsluiten? Bekijk dan allereerst de voorwaarden vanuit de federale overheid, of die van een lokale overheid bij jou in de buurt. Ga na welke mogelijkheden er op dit moment bestaan om een groene lening af te sluiten en er daarmee voor te zorgen dat je de energiebesparende maatregelen op een voordelige manier kunt financieren. Dankzij de groene leningen en het ecokrediet zijn we er de laatste jaren in België in geslaagd om veel woningen zuiniger met energie om te laten gaan, waardoor het energieverbruik is gedaald, maar we nog altijd kunnen rekenen op voldoende comfort. De groene lening leunt echter zwaar op subsidie vanuit de overheid.

Interessante websites

De premiezoeker – in 3 simpele stappen de beste premies voor u vinden.
Energie Sparen – informatieve website over energie sparen van de Vlaamse overheid

Let op, geld lenen kost ook geld!